Snel en stabiel internet mogelijk in buitengebied

In het Cogas verzorgingsgebied is de aanleg van het glasvezelnetwerk eind 2018 afgerond. Daarmee beschikken de meeste inwoners, scholen en bedrijven over een snelle internetverbinding. Toch is ongeveer 2 procent van de adressen niet aangesloten. Dit komt door de ongunstige ligging van die gebouwen achter natuurlijke of kunstmatige hindernissen, zoals spoor- en waterwegen en bos of moerasgebied. De kosten om glasvezel op die adressen aan te leggen zijn zo hoog, dat er geen evenwicht kon worden bereikt tussen vraag en aanbod.

Om toch aan de ambitie van de gemeente en de provincie te voldoen dat iedereen kan beschikken over snel internet, is gezocht naar alternatieven voor glasvezel. Die oplossing kan draadloos breedband bieden. Bewoners van Vilsterborg, de Meene en de Haandrik kunnen nu meedoen met de proef voor draadloos breedband internet. 

Qonnected uit Hardenberg maakt samen met Glasvezelbuitenaf snel en stabiel internet mogelijk met ondersteuning van de provincie Overijssel en de gemeente Hardenberg. Nadat Qonnected apparatuur heeft geplaatst voor draadloos internet bij de klant, kan men direct gebruik maken van een veilige, snelle en betrouwbare internetverbinding.

Draadloos breedband internet is niet zo snel als glasvezel maar biedt een goed alternatief als men in een gebied is gevestigd waar de aanleg te duur is. Qonnected biedt 5 km rondom Hardenberg al draadloos breedband internet aan waarbij men via geavanceerde techniek een netwerkverbinding tot stand brengt. 

Gemeente ondersteunt de proef

“Een snelle internetverbinding is in deze tijd nodig. Daarom wil ik dat alle adressen in de gemeente hierover kunnen beschikken. Lang nadenken om mee te doen met de proef met draadloos internet was dan ook niet nodig. Ik ondersteun het van harte en hoop dat de proef slaagt”, aldus wethouder Falco Bruinsma.

De Haandrik straatnaambordje [640x480].jpg

Share:

Eerdere berichten

Verminderde beschikbaar Internet verbindingen (landelijke storing) OPGELOST

Verminderde beschikbaar Internet verbindingen (landelijke storing) OPGELOST

Momenteel ondervinden wij verminderde beschikbaarheid op de internet verbindingen van KPN. Hierdoor kunt u hinder ook ondervinden bij VoIP gesprekken. Update: 10.00 uur: Onderzoek bij KPN loopt op dit moment.
Feestelijke ingebruikname alternatief voor glasvezelverbinding

Feestelijke ingebruikname alternatief voor glasvezelverbinding

In het buitengebied van Overijssel zijn vrijwel alle adressen aangesloten op het glasvezelnetwerk. Echter is er een aantal gebieden/adressen die nog niet aangesloten is. Dit heeft vaak te maken met de hoge aansluitkosten of waar het zelfs technisch onmogelijk is om glasvezel aan te leggen.
Coglas gebied uitbreiding

Coglas gebied uitbreiding

Sinds deze week is het ook mogelijk om in onderstaande plaatsen het actie tarief van Coglas Zakelijk Glasvezel af te nemen. Hierdoor kunnen ondernemers in deze plaatsen ook profiteren van zeer aantrekkelijke maandbedragen en zeer snel internet.