Snel en stabiel internet mogelijk in buitengebied

In het Cogas verzorgingsgebied is de aanleg van het glasvezelnetwerk eind 2018 afgerond. Daarmee beschikken de meeste inwoners, scholen en bedrijven over een snelle internetverbinding. Toch is ongeveer 2 procent van de adressen niet aangesloten. Dit komt door de ongunstige ligging van die gebouwen achter natuurlijke of kunstmatige hindernissen, zoals spoor- en waterwegen en bos of moerasgebied. De kosten om glasvezel op die adressen aan te leggen zijn zo hoog, dat er geen evenwicht kon worden bereikt tussen vraag en aanbod.

Om toch aan de ambitie van de gemeente en de provincie te voldoen dat iedereen kan beschikken over snel internet, is gezocht naar alternatieven voor glasvezel. Die oplossing kan draadloos breedband bieden. Bewoners van Vilsterborg, de Meene en de Haandrik kunnen nu meedoen met de proef voor draadloos breedband internet. 

Qonnected uit Hardenberg maakt samen met Glasvezelbuitenaf snel en stabiel internet mogelijk met ondersteuning van de provincie Overijssel en de gemeente Hardenberg. Nadat Qonnected apparatuur heeft geplaatst voor draadloos internet bij de klant, kan men direct gebruik maken van een veilige, snelle en betrouwbare internetverbinding.

Draadloos breedband internet is niet zo snel als glasvezel maar biedt een goed alternatief als men in een gebied is gevestigd waar de aanleg te duur is. Qonnected biedt 5 km rondom Hardenberg al draadloos breedband internet aan waarbij men via geavanceerde techniek een netwerkverbinding tot stand brengt. 

Gemeente ondersteunt de proef

“Een snelle internetverbinding is in deze tijd nodig. Daarom wil ik dat alle adressen in de gemeente hierover kunnen beschikken. Lang nadenken om mee te doen met de proef met draadloos internet was dan ook niet nodig. Ik ondersteun het van harte en hoop dat de proef slaagt”, aldus wethouder Falco Bruinsma.

De Haandrik straatnaambordje [640x480].jpg

Share:

Eerdere berichten

Voorzorgsmaatregelen thuiswerken

Voorzorgsmaatregelen thuiswerken

Werkt een deel van uw organisatie thuis vanwege het coronavirus? Neem dan onderstaande aandachtspunten in overweging.
Maatregelen Qonnected n.a.v. het advies van RIVM en overheid betreffende coronavirus

Maatregelen Qonnected n.a.v. het advies van RIVM en overheid betreffende coronavirus

Middels dit bericht willen wij u informeren over de maatregelen die wij als Qonnected (zondag 15-mrt-2020 20:00) hebben genomen, naar aanleiding van de huidige situatie omtrent het coronavirus en de adviezen vanuit het RIVM en de overheid. De maatregelen hebben als doel om de gezondheid van onze medewerkers, onze klanten en de continuïteit van onze dienstverlening te waarborgen. Aan de hand van de laatste richtlijnen hebben wij het volgende beleid toegepast:
Qonnected en Heracles Almelo bundelen krachten

Qonnected en Heracles Almelo bundelen krachten

Qonnected sluit aan bij het zakelijke netwerk van Heracles Almelo. Qonnected zal o.a. tijdens de eerst volgende thuiswedstrijden tegen PEC Zwolle en RKC Waalwijk op de LED-boarding te zien zijn.