Feestelijke ingebruikname alternatief voor glasvezelverbinding

In het buitengebied van Overijssel zijn vrijwel alle adressen aangesloten op het glasvezelnetwerk. Echter is er een aantal gebieden/adressen die nog niet aangesloten is. Dit heeft vaak te maken met de hoge aansluitkosten of waar het zelfs technisch onmogelijk is om glasvezel aan te leggen.

Hierin heeft Qonnected de oplossing gevonden om deze gebieden/adressen toch te kunnen voorzien van een hybride breedbandoplossing. Met deze hybride oplossing kunnen bewoners profiteren van een snelle internetverbinding incl. TV en bellen.

Qonnected heeft al jaren ervaring met deze hybride oplossing. Zo profiteren er al veel adressen rondom bedrijventerrein de Nieuwe Haven en het bedrijventerrein Broeklanden in Hardenberg van een stabiele en snelle straalverbinding. Naast Hardenberg wordt deze oplossing ook toegepast rondom de Koperen Hoogte, Rouveen, Nieuwleusen, Staphorst en het industrieterrein in Vriezenveen.

Holtheme en Vilsterborg
Holtheme en Vilsterborg zijn typische voorbeelden waar een glasvezelaansluiting niet overal haalbaar is. Qonnected heeft samen met de Provincie Overijssel, Gemeente Hardenberg en Cogas onderzoek gedaan naar alternatieven voor glasvezel. Samen hebben zij het project Marconi gelanceerd. Afgelopen week zijn de werkzaamheden voltooid en is er een grote mast geplaatst in Holtheme waarmee Qonnected de bewoners in Holtheme en Vilsterborg kan voorzien van internet, TV en telefonie.

Meer buitengebieden
Naast Holtheme en Vilsterborg gaat Qonnected verder in Overijssel kijken waar nog meer gebieden zijn die niet in aanmerking komen voor Glasvezel. Daarnaast is het bestaande netwerk rondom Hardenberg, Rouveen, Staphorst, Nieuwleusen en Vriezenveen gereed. Ook is deze dienst uitermate geschikt om een afstand te overbruggen tussen 2 of meerdere panden / locaties.

Feestelijke ingebruikname
Op 20 juni om 16.00 uur wordt het project feestelijk in gebruik genomen. Hierbij zullen gedeputeerde van de Provincie, bewoners en genodigden aanwezig zijn. Bent u ook geïnteresseerd in een hybride oplossing of wilt u weten wat de mogelijkheden voor u zijn? U bent van harte welkom.
 

Bekijk onderstaande video voor de opbouw:

Share:

Eerdere berichten

Voorzorgsmaatregelen thuiswerken

Voorzorgsmaatregelen thuiswerken

Werkt een deel van uw organisatie thuis vanwege het coronavirus? Neem dan onderstaande aandachtspunten in overweging.
Maatregelen Qonnected n.a.v. het advies van RIVM en overheid betreffende coronavirus

Maatregelen Qonnected n.a.v. het advies van RIVM en overheid betreffende coronavirus

Middels dit bericht willen wij u informeren over de maatregelen die wij als Qonnected (zondag 15-mrt-2020 20:00) hebben genomen, naar aanleiding van de huidige situatie omtrent het coronavirus en de adviezen vanuit het RIVM en de overheid. De maatregelen hebben als doel om de gezondheid van onze medewerkers, onze klanten en de continuïteit van onze dienstverlening te waarborgen. Aan de hand van de laatste richtlijnen hebben wij het volgende beleid toegepast:
Qonnected en Heracles Almelo bundelen krachten

Qonnected en Heracles Almelo bundelen krachten

Qonnected sluit aan bij het zakelijke netwerk van Heracles Almelo. Qonnected zal o.a. tijdens de eerst volgende thuiswedstrijden tegen PEC Zwolle en RKC Waalwijk op de LED-boarding te zien zijn.