"Qonnected durft de extra stap te zetten"

Jan 14, 2016


Maehler & Kaege (M&K) is een specialist op het gebied van elektrische verbindingen voor de auto-industrie, defensiesector en industriële sector. Het bedrijf levert standaard connectoren, spoelkabels of op maat gemaakte kabelharnassen. Met vestigingen in Nederland, Duitsland, Tsjechië en Slowakije is een nauwe online samenwerking en het onderling delen van data noodzakelijk om de bedrijfsvoering van M&K te stroomlijnen. Qonnected maakt deze interne samenwerking mogelijk zodat M&K zich volledig kan zijn focussen op zijn kernactiviteiten.

top-fabriek.jpg

M&K wil net als veel andere bedrijven op ieder moment en tijdstip kunnen werken met bedrijfs- en klantinformatie die binnen het internationale bedrijf beschikbaar is. De organisatie maakt hiervoor gebruik van Flex Qonnected. Alle data wordt nu centraal opgeslagen in het Ecostora datacenter van Qonnected, waardoor iedereen altijd bij de gewenste informatie kan.

Bedrijfsspecifieke randapparatuur en software
Nadat M&K online kon samenwerken werd een vervolgstap genomen: het verbeteren van de efficiëntie in IT-beheer. M&K bezit een grote hoeveelheid aan niet standaard en bedrijfsspecifieke randapparatuur en software. De tijd om al deze oplossingen goed te beheren ontbrak helaas. Qonnected investeerde tijd om deze hardware en software te leren kennen en heeft het volledige beheer hiervan van M&K overgenomen. 

“Veel bedrijven werken met branche specifieke oplossingen en randapparatuur die voor vele IT-dienstverleners nieuw is. Nu we de oplossingen waar M&K graag gebruik van maakt kennen is het voor ons relatief eenvoudig om deze te beheren. Bij veel van onze concurrenten is een service als deze niet mogelijk. Wij zetten graag wel die extra stap en verdiepen ons in de oplossingen die de klant gebruikt. Wij kunnen M&K hierdoor optimaal ondersteunen, waardoor het bedrijf zich volledig kan richten op zijn kernactiviteiten” legt Bernd Edelijn uit, Managing Director van Qonnected.

Qonnected-073.jpg"Qonnected durft de extra stap te zetten"
"Qonnected is een uitzondering en investeert tijd om onze niet standaard softwareproducten en randapparatuur te leren kennen, waardoor zij in staat zijn het beheer van deze apparatuur op zich te nemen. Qonnected durft de extra stap te zetten, waardoor zij ons in grote mate kunnen ontlasten" zegt Camiel Ploegmakers, Directeur van M&K.

 

“Meedenken is onze tweede natuur. Onlangs keken we naar een internationale telefooncentrale om kosten te besparen. Na een analyse en implementatie kan er nu tussen de verschillende vestigingen “intern” gebeld worden, wat naast kostenbesparing ook veel efficiency oplevert”, aldus Bernd Edelijn. Labels: Maehler & Kaege
Categorie: Referenties